İstanbul’un Tüm Semtlerine Hizmetimiz Vardır

TEL: 0532 159 70 330535 302 45 57

Boru Tıkanıklığı

 

Günümüzde ki en önemli tesisat problemlerinden biride boru tıkanıklığıdır. Bu problem ev, işyeri, okul gibi yaşam alanlarında insanları son derece mağdur eden problemlerin başında gelir.

 

 Boru Tıkanıklığı

 

Tıkanan borular kullanıldıkları alan itibariyle mutfak, banyo, tuvalet borularında oluşmaktadır. Mutfak borularında tıkanıklığa sebep olan etkenler yemek artıklarının lavaboya dökülmesi, küçük çöp artıklarının dökülmesi sebep olur. Tuvalet giderlerinde ise tıkanmaya sebep olan etkenler tuvalete atılan ve suda kolay erimeyen tuvalet kâğıtları başı çekmektedir. Banyo giderlerine gelirsek saç ve vücut kalıntılar bu boru tıkanıklığına sebep olmaktadır.

 

 Boru Tıkanıklığı Nasıl Önlenir?

 

Mutfak giderlerine yemek artıkları ve küçük çöplerin atılmaması bu alan için çözüm önerisi olurken, banyo giderine süzgeç konulması bu alanda çözüm önerisi olarak kabul edilebilir. Tuvalet giderlerinde ise tuvalet kâğıtlarının atılmaması, atılması durumunda ise suda kolayca eriyebilen kaliteli tuvalet kâğıtlarının kullanılması boru tıkanıklığı sorunlarını engellemek için kullanılır.

 

 Boru Tıkanıklığı Nasıl Açılır?

 

Tıkanan borular dışarıdan temin edilebilecek tıkanmaları önleyecek kimyasallar temin edilerek tıkanan borular bu kimyasallar yardımıyla açılabilir. Bir başka çözüm yolu da nalburlardan temin edilebilen susta adı verilen spiraldir ve tıkanmış boruları açmak için kullanılabilir. Bu çözümler bu sorunu yaşayan kişilerin bireysel olarak uygulayabileceği çözüm yöntemleridir. Bu çözüm yöntemleri sonuç vermez ise bu alanda hizmet veren firmalarla iletişim kurularak bu firmalardan destek alınabilir. Bu firmalar robotlar ve kameralar kullanarak tıkanıklığın olduğu yeri ve tıkanıklık sebebini tespit ederek, herhangi bir ortamda boru tıkanıklığı sorunu yaşayan kimselere hem kısa sürede hem belirli bir zaman periyodunda hizmet garantisi vererek bu sorunu çözmektedir.

 

 

 Boru Tıkanıklığı Hakkında

 

Avrupa’da 30 yıl öncesine dayanan robotlu sistemler ülkemizde henüz yeni yeni yaygınlaşmaktadır. Daha önce ki yıllarda boru tıkanıklığı sorunu yaşandığında ilk önce bir tesisat ustası çağırılır, tesisat ustası tıkanmış olan boruya bir tel veya demir yardımıyla müdahale eder ve yine sonuç alamazsa giderin bağlı olduğu alan kırılıp boruların tıkanıklığı giderildikten sonra tekrar onarılırdı. Gelişen teknolojiler sayesinde bu sorun eski yöntemlere nazaran müşterilerine daha kısa süren ve garantili hizmet sunmaktadır

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...